Değerli zümrelerim, kendi hazırladığım Teknoloji ve Tasarım dersi yılsonu okul zümre toplantı tutanaklarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım faydalı olur. Tutanakları inceledikten sonra, herhangi bir hata, eksiklik veya iyileştirme önerisi görürseniz, lütfen benimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Sizlerin geri bildirimleri, bu dokümanı daha da geliştirmemize ve gelecek toplantılarımızı daha verimli hale getirmemize yardımcı olacaktır. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Toplantı Dosyasını (Ziplenmiş) İndirmek İçin Tıklayınız
(Diğer Zümre Tutanakları İçin Tıklayınız)
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
YILSONU OKUL ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI
GÜNDEM MADDELERİ:
- Açılış ve yoklama,
- Bir önceki toplantıda alınan kararların gözden geçirilip ikinci dönemin değerlendirilmesi,
- Öğretim programlarında belirlenen ortak hedeflere ulaşılması,
- Öğrenci başarısının artırılması için alınacak tedbirler,
- İl düzeyinde yapılan sınavlar, ortak sınavlar ile merkezi ortak sınavlar,
- Zümre ve alanlar arası iş birliği,
- Eğitim ve öğretimde kalitenin yükseltilmesi,
- İş sağlığı ve güvenliği,
- Değerlerin öğretimine yönelik yürütülecek çalışmalar,
- Öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sunacak çalışmalar,
- Dilek ve temenniler, kapanış.
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:
1. Açılış ve yoklama,
- İkinci dönemde Teknoloji ve Tasarım dersi Zümre Öğretmenleri Toplantısı, 26.06.2024 Çarşamba günü saat 10.00’da, okul zümre başkanı Mürsel EREN başkanlığında ve ekte belirtilen öğretmenlerin katılımıyla Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu, müdür yardımcısı odasında başlatılmıştır.
2. Bir önceki toplantıda alınan kararların gözden geçirilip ikinci dönemin değerlendirilmesi,
- Mürsel EREN, 1. ve 2. dönemde yapılan zümre toplantılarında alınan kararların eksiksiz uygulandığını, herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ve müfredatın zamanında tamamlandığını belirtti.
- …, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar ve Fen Bilimleri branş öğretmenleriyle iş birliği yapıldığını, bu sayede öğrencilerin çalışmalarını pekiştirme konusunda daha verimli sonuçlar alındığını ifade etti.
- …, tüm öğrenci çalışmalarının sergilendiğini ve önceden hazırlanan ölçeklere göre değerlendirmelerin titizlikle yapıldığını vurguladı. Teknoloji ve Tasarım dersinin genel ve özel amaçlarına ulaşabilmesi için derste bütünlük sağlanmasının ve müfredatın şartlara uygun olarak uygulanmasının önemini dile getirdi. Öğrencilerin cesaretlendirildiğinde başarı düzeylerinin arttığını, başarı duygusunun güçlendirilmesiyle tüm derslere karşı motivasyonlarının yükseldiğini gözlemlediğini paylaştı.
- …, öğrenci başarısının artırılmasında, öğrencilerin ilgi alanlarının göz önünde bulundurularak konuların işlenmesinin kritik önem taşıdığını vurguladı. Motivasyonun sağlanması için öğrencilerin konu ile ilgili fikirlerini paylaşmalarına imkân tanıdığını ve malzeme kontrollerini düzenli olarak gerçekleştirdiğini belirtti.
- …, derste güncel teknolojilerin takip edildiğini, öğrencilerin yönergelere uyma ve dinleme konusunda bilinçlendirildiğini ve çalışmaların zamanında tamamlanması için gerekli yönlendirmelerin yapıldığını ifade etti.
3. Öğretim programlarında belirlenen ortak hedeflere ulaşılması,
- …, Teknoloji ve Tasarım dersinde belirlenen ortak hedeflere ulaşmak için, öğrencilerin bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak esnek ve kişiselleştirilmiş öğrenme hedefleri belirlendi. Bu yaklaşım, öğrencilerin ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre özelleştirilmiş projeler geliştirmelerine olanak tanıdı.
- …, dönem sonunda, öğrencilerin ortak hedefler doğrultusunda gerçekleştirdikleri projeler, okul sergisinde tüm okula sunuldu. Bu sergide, öğrencilerin geliştirdiği projeler sergilendi ve diğer öğrenciler, öğretmenler ve velilerle paylaşıldı. Bu etkinlik, öğrencilere çalışmalarını toplumla paylaşma fırsatı verirken, aynı zamanda sınıf içinde rekabeti değil iş birliğini teşvik etti. Sergi sırasında yapılan değerlendirmelerle, öğrencilerin ortak hedeflere ne ölçüde ulaştıkları ve bu hedeflere katkı sağlayan unsurlar belirlendi.
- …, zümre toplantılarında, öğretmenler arasında yenilikçi uygulama ve proje fikirleri paylaşımı teşvik edildi. Her öğretmen, uyguladığı farklı ve başarılı yöntemleri meslektaşlarına sunarak, diğer öğretmenlerin de bu yöntemleri sınıflarında kullanmasına olanak tanıdı. Bu paylaşımlar, zümre içinde sürekli bir öğrenme ve gelişim kültürü yarattı, öğretmenlerin motivasyonunu artırdı ve ortak hedeflere daha etkin bir şekilde ulaşılmasını sağladı.
4. Öğrenci başarısının arttırılması için alınacak tedbirler:
- …, derse hazırlıklı gelmenin ve her türlü öğretim aracından faydalanmanın önemini vurguladı. Konuları öğrenci seviyesine uygun şekilde anlatırken günlük hayattan örnekler ve hikâyeler kullanarak dersi daha ilgi çekici hale getirmenin öğrenme sürecine olumlu etki ettiğini ifade etti.
- …, öğrencilerin öğretmenleriyle rahat ve samimi bir iletişim kurabilmelerinin, özgüvenlerinin gelişimi ve derse olan ilgileri açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Sık sık soru-cevap yöntemi kullanarak öğrencilerin derse aktif katılımını sağladığını ve ergenlik dönemindeki öğrencilerin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak onlara anlayışlı ve şefkatli bir yaklaşım sergilemenin önemine dikkat çekti.
- …, Teknoloji ve Tasarım derslerinde öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsemenin ve öğrencileri merkeze alan bir öğretim anlayışının önemini vurguladı. Konuların daha iyi anlaşılması için anlatım, soru-cevap, tartışma, gösteri, problem çözme, uygulama, beyin fırtınası, sunuş, buluş, örnekleme, özetleme ve grup çalışması gibi çeşitli yöntemleri kullandıklarını ve bu yöntemlerin öğrencilerin farklı öğrenme stillerine hitap ettiğini ifade etti.
- …, öğrencilerin tasarım süreçlerinde gerekli teknolojik bilgileri edinmeleri ve alet, araç-gereçleri doğru ve güvenli bir şekilde kullanmayı öğrenmeleri için okul çevresindeki meslek liselerinden ve esnaftan yararlanmalarına rehberlik edilmesinin, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine ve gerçek hayatta karşılaşabilecekleri durumlar hakkında fikir sahibi olmalarına olanak sağlayacağını belirtti.
- …, öğrencilerin özgüven duygusunu geliştirmek ve sorumluluk alma bilinçlerini artırmak amacıyla onlara çeşitli görev ve sorumluluklar verilmesinin önemini vurguladı.
- …, öğrencilerin gerçek hayat problemlerine yönelik projeler geliştirmelerini teşvik etmenin, öğrencilerin problem çözme becerilerini, eleştirel düşünme yeteneklerini ve üretken düşünme becerilerini geliştireceğini ve dersi daha ilgi çekici hale getireceğini belirtti. Ayrıca, öğrencilerin birbirlerine öğretmelerine fırsat vererek hem öğreten hem de öğrenen açısından öğrenme sürecinin pekiştirilebileceğini ve öğrenciler arasında iş birliği ve dayanışma ruhunun güçlendirilebileceğini ifade etti.
5. İl düzeyinde yapılan sınavlar, ortak sınavlar ile merkezi ortak sınavlar,
- Mürsel EREN, Teknoloji ve Tasarım dersinde yazılı sınavların öğretmenin tercihine bağlı olması sebebiyle, Teknoloji ve Tasarım dersi için il veya ilçe düzeyinde ortak bir değerlendirme sınavı yaklaşımının mümkün olmadığını belirtti.
- …, Teknoloji ve Tasarım dersinde il veya ilçe çapında ancak geleneksel yazılı sınavların ötesine geçecek, Teknoloji ve Tasarım dersinin doğasına daha uygun, pratik ve yenilikçi değerlendirme yöntemleriyle yapılabileceğini belirtti.
6. Zümre ve alanlar arası iş birliği,
- …, branşlar arası iş birliğinin önemini vurgulayarak, diğer derslerle düzenli görüşmeler yapılmasını ve Teknoloji ve Tasarım öğretim programındaki kazanımların ilişkili olduğu diğer derslerin öğretim programlarıyla bağlantılarının kurulmasını önerdi. Ayrıca, ders işlenişlerinde öğrencilere bu ilişkilerin fark ettirilmesinin önemini ifade etti.
- …, gelecek eğitim-öğretim yılında kazanımların Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik ve Görsel Sanatlar dersleri gibi birçok alanla iş birliği içinde verilmesinin gerekliliğini vurguladı.
- …, etkinliklerde STEAM temelli uygulamalara yer verilmesinin ve öğrencilerin bu uygulamalara katılımının teşvik edilmesinin önemini belirtti.
7. Eğitim ve öğretimde kalitenin yükseltilmesi,
- …, öğretim alanı ile bilim ve teknolojideki gelişmelerin yakından izlendiğini ve bunun öğrenci başarısını ve ilgisini artırdığını ifade etti. Yeni teknolojik gelişmelerin akıllı tahta aracılığıyla öğrencilere aktarıldığını, dergi ve kitaplardan faydalanılarak konu ile ilgili öğrencilere sorumluluk verilerek başarının daha da artırıldığını belirtti.
- …, Teknoloji ve Tasarımla ilgili internet sitelerini ziyaret etmeleri konusunda öğrencileri teşvik etmenin önemli olduğunu ifade etti.
- …, Teknoloji ve Tasarım derslerinde konulara göre projeler yaptırıldığını ve yarışmalara katılımları için teşvik edilerek öğrencilerde girişimcilik bilincinin kazandırıldığını ifade etti.
- …, "yapamam" fikriyle yaklaşımda bulunulmaması gerektiği, aksine öğrencilerin her ünite ile ilgili özgün tasarımlar yapmaya teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin dersle ilgili rahatça konuşmalarına, fikirlerini özgürce söylemelerine izin verildiğini, arkadaşlarının tasarımlarına olumlu eleştirilerde bulunmalarını sağlayarak girişimcilik ruhunun beslendiğini ifade etti.
- …, Millî Eğitim Bakanlığının düzenlediği ve yarışma şeklinde yaptığı bilim, teknoloji, tasarım dallarında yapılan çalışmalardan ve tasarıma konu olabilecek örneklerden oluşan görüntülerin öğrencilere izlettirilmesinin önemini ifade etti.
- …, insanlığın gelişimine damgasını vuran bilim insanlarının hayatları, icatları ve günümüz dünyasında çığır açan buluş ve inovasyon çalışmalarından örnekler bulunarak motivasyon amaçlı bir sonraki eğitim – öğretim yılı içerisinde öğrencilere izlettirilmesinin faydalı olacağını ifade etti.
- …, derslerin daha verimli işlenebilmesi için bilim, Teknoloji ve Tasarım içerikli kitap ve dergilerden, konu ile ilgili araç, gereç (kâğıt, boyalar, kalemler, cetvel, yapıştırıcı, makas, silikon, tabancası, solventsiz yapıştırıcılar, karton, mukavva vb.) ve benzeri öğretim materyallerinden yararlanmanın faydalı olacağını ifade etti.
- …, atölye içerisinde yer alacak araç ve donanımların, okul yönetimi tarafından ilgili kurumlardan talep edilerek veya yerel olanaklar kullanılarak karşılanmasının önemini ifade etti.
- …, Teknoloji ve Tasarım dersinde yapılacak etkinliklerde; kolay ulaşılabilir, maliyeti düşük, güvenli, basit araç gereç ve malzemeler seçilmesinin önemini ifade etti.
- …, dersin işlenişinde okulun laboratuvar, kütüphane, görsel ve işitsel araçlar vb. öğretim olanaklarından; öğretim yılı başında okul yönetimiyle yapılacak planlamalar doğrultusunda yararlanılmasının önemini ifade etti.
8. İş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesine yönelik görüş ve öneriler:
- …, Teknoloji ve Tasarım dersi araç ve gereçlerinin öğrenciler tarafından bilinçli bir şekilde kullandıklarını, malzemelerin öğrencilere tanıtılarak uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verildiğini ifade etti. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak sınıf ortamında yapılacak uygulamalarda makas, yapıştırıcı, silikon tabancası vb. araç gereçlerin kullanılmasında dikkat edildiğini ifade etti.
- …, ders malzemelerinin kullanımına dikkat edilmesi, her dersten sonra temizliğinin yapıldığı, araçların kullanıldıktan sonra yerlerine yerleştirilmesi konusunda öğrencilerin bilgilendirildiğini ifade etti.
- …, Teknoloji ve Tasarım dersi yürütülürken araç - gereç ve malzemelerin iş güvenliği esaslarına uygun bir şekilde kullanılması ve öğrencilerde iş güvenliği bilinci oluşturulması konusunda öğrencilerin bilgilendirmesinin önemini ifade etti.
- …, öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kamu spotları izlettirilerek, iş güvenliğine dikkat çekici uyarı levhalarının asılmasının önemini ifade etti.
9. Değerlerin öğretimine yönelik yürütülecek çalışmalar:
- …, öğrencilerin adalet, dürüstlük ve sorumluluk değerlerini pekiştirmek amacıyla "Etik Tasarım" temalı projeler geliştirilmesinin önemini ifade etti. Örneğin, engelli bireylerin günlük yaşamını kolaylaştıracak ürünler tasarlanmasının bu kapsamda değerlendirilebileceğini belirtti.
- …, doğa sevgisi ve çevre bilinci değerlerini aşılamak amacıyla, geri dönüşüm malzemeleriyle özgün ürünler tasarlanan atölyelerin düzenlenmesinin gerekliliğini belirtti.
- …, öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma değerlerini pekiştirmek için grup projelerinin teşvik edilmesinin önemini vurguladı. Bu projelerin, farklı becerilere sahip öğrencilerin bir araya gelerek ortak bir hedef doğrultusunda çalışmalarını sağlayacağını ifade etti.
- …, öğrencilerin toplumsal sorumluluk ve empati değerlerini geliştirmek amacıyla, toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreten bir tasarım yarışması düzenlenmesinin faydalı olacağını belirtti.
- …, farklılıklara saygı ve hoşgörü değerlerini pekiştirmek amacıyla, farklı ülkelerdeki okullarla iş birliği yapılarak kültürler arası tasarım projelerinin gerçekleştirilmesinin gerekliliğini vurguladı.
- …, sorumluluk ve tasarruf değerlerini vurgulamak için, sürdürülebilir malzemeler ve yöntemler kullanılarak ürün tasarımı yapılan atölyelerin düzenlenmesinin önemini belirtti.
- …, öz denetim ve sabır değerlerini geliştirmek amacıyla, teknoloji bağımlılığını önlemeye yönelik farkındalık kampanyaları ve alternatif etkinliklerin düzenlenmesinin gerekliliğini ifade etti.
- …, aile birliğine önem verme değerini pekiştirmek için, öğrencilerin aileleriyle birlikte katılacakları tasarım projelerinin geliştirilmesinin önemini vurguladı.
10. Öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sunacak çalışmalar,
- Mürsel EREN, gelecek eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlayacak çeşitli eğitim ve kurslara katılımın önemini vurguladı. Bu kapsamda, Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri için 3D modelleme ve baskı teknolojileri üzerine hizmet içi eğitim seminerlerine katılımın, dijital yetkinliklerini artırmada faydalı olacağını belirtti. STEAM eğitimi konusunda üniversitelerle iş birliği içinde düzenlenen uzun soluklu ve sertifikalı programlara katılımın, disiplinler arası öğretim becerilerini geliştireceğini ifade etti. Profesyonel proje yönetimi eğitimlerine katılımın, öğretmenlerin ve öğrencilerin proje planlama ve yönetme becerilerini artıracağını dile getirdi.
- …, tüm bu eğitimlere katılımın öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ve öğrencilerin akademik başarılarına olumlu katkı sağlayacağını belirtti.
11. Dilek ve temenniler, kapanış.
- Okul Müdür Yardımcı …, bu eğitim öğretim yılının da başarıyla tamamlandığını, bundan sonraki yıllarda da aynı başarının devam etmesini dilediğini ifade etti. Başka söz alan olmayınca güzel bir tatil geçirilmesi dilekleriyle toplantı sona ermiştir.
ALINAN KARARLAR:
26 Haziran 2024 tarihinde Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu'nda gerçekleştirilen Teknoloji ve Tasarım Dersi Zümre Toplantısı'nda aşağıdaki kararlar alınmıştır:
- Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar ve Fen Bilimleri branş öğretmenleri ile iş birliğinin devam edilmesi ve öğrencilerin çalışmalarını zenginleştirecek ortak projeler geliştirilmesi kararı alındı.
- Öğrenci çalışmalarının sergilenmeye devam edilmesi ve önceden hazırlanan ölçeklere göre değerlendirmelerin titizlikle yapılmasının sürdürülmesi kararı alındı.
- Öğrenci başarısının artırılmasında, öğrencilerin ilgi alanlarının göz önünde bulundurularak konuların işlenmesi ve öğrencilerin motive edilmesi için konu ile ilgili fikirlerini paylaşmalarına imkân tanınması kararı alındı.
- Derste güncel teknolojilerin takip edilmeye devam edilmesi, öğrencilerin yönergelere uyma ve dinleme konusunda bilinçlendirilmesi ve çalışmaların zamanında tamamlanması için gerekli yönlendirmelerin yapılmasının sürdürülmesi kararı alındı.
- Teknoloji ve Tasarım dersinde belirlenen ortak hedeflere ulaşmak için, öğrencilerin bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak esnek ve kişiselleştirilmiş öğrenme hedefleri belirlenmesi kararı alındı.
- Derslerde her türlü öğretim aracından faydalanılmaya devam edilmesi, konuların öğrenci seviyesine uygun şekilde anlatılması ve günlük hayattan örnekler ve hikâyeler kullanarak derslerin daha ilgi çekici hale getirilmesi kararı alındı.
- Öğrencilerin öğretmenleriyle rahat ve samimi bir iletişim kurabilmeleri için uygun ortamın sağlanmaya devam edilmesi ve ergenlik dönemindeki öğrencilerin hassasiyetleri göz önünde bulundurularak onlara anlayışlı ve şefkatli bir yaklaşım sergilenmesi kararı alındı.
- Teknoloji ve Tasarım derslerinde öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsenmesi ve öğrencileri merkeze alan bir öğretim anlayışının sürdürülmesi kararı alındı.
- Öğrencilerin tasarım süreçlerinde gerekli teknolojik bilgileri edinmeleri ve alet, araç-gereçleri doğru ve güvenli bir şekilde kullanmayı öğrenmeleri için okul çevresindeki meslek liselerinden ve esnaftan yararlanmalarına rehberlik edilmesi kararı alındı.
- Öğrencilerin özgüven duygusunu geliştirmek ve sorumluluk alma bilinçlerini artırmak amacıyla onlara çeşitli görev ve sorumluluklar verilmeye devam edilmesi kararı alındı.
- Öğrencilerin gerçek hayat problemlerine yönelik projeler geliştirmelerini teşvik edilmeye devam edilmesi ve öğrencilerin birbirlerine öğretmelerine fırsat verilerek öğrenme sürecinin pekiştirilmesi kararı alındı.
- Gelecek eğitim-öğretim yılında kazanımların Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik ve Görsel Sanatlar dersleri gibi birçok alanla iş birliği içinde verilmesi kararı alındı.
- Etkinliklerde STEAM temelli uygulamalara yer verilmesi ve öğrencilerin bu uygulamalara katılımının teşvik edilmesi kararı alındı.
- Öğretim alanı ile bilim ve teknolojideki gelişmelerin yakından izlenmeye devam edilmesi ve bu gelişmelerin derslerde kullanılması kararı alındı.
- Öğrencilerin Teknoloji ve Tasarımla ilgili internet sitelerini ziyaret etmeleri konusunda teşvik edilmeye devam edilmesi kararı alındı.
- Teknoloji ve Tasarım derslerinde konulara göre projeler yaptırılmaya devam edilmesi ve öğrencilerin yarışmalara katılımları konusunda teşvik edilmesi kararı alındı.
- Öğrencilerin "yapamam" fikriyle yaklaşımda bulunmamaları, aksine özgün tasarımlar yapmaları konusunda teşvik edilmeleri ve özgürce fikirlerini ifade etmelerine olanak sağlanması kararı alındı.
- Millî Eğitim Bakanlığının düzenlediği bilim, teknoloji, tasarım alanlarındaki yarışmalardan ve tasarıma konu olabilecek örneklerden oluşan görüntülerin öğrencilere izletilmeye devam edilmesi kararı alındı.
- İnsanlığın gelişimine damgasını vuran bilim insanlarının hayatları, icatları ve günümüz dünyasında çığır açan buluş ve inovasyon çalışmalarından örnekler bulunarak öğrencilere izletilmeye devam edilmesi kararı alındı.
- Derslerin daha verimli işlenebilmesi için bilim, Teknoloji ve Tasarım içerikli kitap ve dergilerden, konu ile ilgili araç, gereç ve benzeri öğretim materyallerinden yararlanılmaya devam edilmesi kararı alındı.
- Atölye içerisinde yer alacak araç ve donanımların, okul yönetimi tarafından ilgili kurumlardan talep edilerek veya yerel olanaklar kullanılarak karşılanması için girişimlerde bulunulması kararı alındı.
- Teknoloji ve Tasarım dersinde yapılacak etkinliklerde; kolay ulaşılabilir, maliyeti düşük, güvenli, basit araç gereç ve malzemeler seçilmeye devam edilmesi kararı alındı.
- Derslerin işlenişinde okulun laboratuvar, kütüphane, görsel ve işitsel araçlar vb. öğretim olanaklarından; öğretim yılı başında okul yönetimiyle yapılacak planlamalar doğrultusunda yararlanılmaya devam edilmesi kararı alındı.
- Teknoloji ve Tasarım dersi araç ve gereçlerinin öğrenciler tarafından bilinçli bir şekilde kullanılmasının sağlanması ve malzemelerin öğrencilere tanıtılarak uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilmesi kararı alındı.
- Ders malzemelerinin kullanımına dikkat edilmesi, her dersten sonra temizliğinin yapıldığı, araçların kullanıldıktan sonra yerlerine yerleştirilmesi konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi kararı alındı.
- Teknoloji ve Tasarım dersi yürütülürken araç-gereç ve malzemelerin iş güvenliği esaslarına uygun bir şekilde kullanılması ve öğrencilerde iş güvenliği bilinci oluşturulması kararı alındı.
- Öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kamu spotları izlettirilmesi ve iş güvenliğine dikkat çekici uyarı levhalarının asılmasının sağlanması kararı alındı.
- Öğrencilerin adalet, dürüstlük ve sorumluluk değerlerini pekiştirmek amacıyla "Etik Tasarım" temalı projeler geliştirilmesi kararı alındı.
- Doğa sevgisi ve çevre bilinci değerlerini aşılamak amacıyla, geri dönüşüm malzemeleriyle özgün ürünler tasarlanan atölyelerin düzenlenmesi kararı alındı.
- Öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma değerlerini pekiştirmek için grup projelerinin teşvik edilmeye devam edilmesi kararı alındı.
- Farklılıklara saygı ve hoşgörü değerlerini pekiştirmek amacıyla, farklı ülkelerdeki okullarla iş birliği yapılarak kültürler arası tasarım projelerinin gerçekleştirilmesi kararı alındı.
- Sorumluluk ve tasarruf değerlerini vurgulamak için, sürdürülebilir malzemeler ve yöntemler kullanılarak ürün tasarımı yapılan atölyelerin düzenlenmesi kararı alındı.
- Öz denetim ve sabır değerlerini geliştirmek amacıyla, teknoloji bağımlılığını önlemeye yönelik farkındalık kampanyaları ve alternatif etkinliklerin düzenlenmesi kararı alındı.
- Aile birliğine önem verme değerini pekiştirmek için, öğrencilerin aileleriyle birlikte katılacakları tasarım projelerinin geliştirilmesi kararı alındı.
- Gelecek eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlayacak; 3D modelleme ve baskı teknolojileri, STEAM eğitimi, profesyonel proje yönetimi gibi çeşitli eğitim ve kurslara katılımın teşvik edilmesi kararı alındı.
Yazar: Mürsel EREN
#TeknolojiVeTasarım #ZümreToplantısı #YenilikçiEğitim #ProjeBazlıÖğrenme #DisiplinlerArasıİşbirliği #ÖğrenciMerkezliEğitim #DeğerlerEğitimi #MeslekiGelişim #İşSağlığıVeGüvenliği #TasarımOdaklıDüşünme #YenilikçiDüşünce #ProblemÇözme #ÜretkenDüşünme #İnovatifEğitim #ÖzgünTasarım #EğitimdeTeknoloji
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder